خبرخوان

نوشته های وبلاگ '2021' 'بهمن'

کسب درآمد اینترنتی

خیلی از افراد فکر می کنند که برای کسب درآمد از اینترنت باید حتماً سرمایه زیادی داشته باشند، اما این طور نیست. برای کسب درآمد اینترنتی به هیچ سرمایه زیادی نیاز ندارید و با کمترین سرمایه ممکن میتوانید در منزل از طریق اینترنت کسب درآمد کنید.

کسب درآمد اینترنتی در خانه امکان پذیر است و نیازی به هیچ دفتر و شرکتی ندارد و یکی از ساده ترین و راحت ترین کارهایی است که هر کس می تواند از طریق آن درآمدزایی داشته باشد.

در این مقاله قصد دارم به طور مفصل و جامع در مورد کسب درآمد از اینترنت و راه و روش آن با شما صحبت کنم. اگر قصد دارید از طریق اینترنت درآمدزایی کنید و کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کنید پیشنهاد می کنم حتما این مقاله را مطالعه کنید. من سعی کردم کامل ترین و جامع ترین در مورد کسب درآمد اینترنتی بدون سرمایه و با درآمد عالی را برای شما داخل سایت آکادمی سبز منتشر کنم.

مطمئنم بسیاری از مطالب گفته شده در این مقاله آموزش کسب درآمد اینترنتی در هیچ مقاله دیگری گفته نشده است. و سعی کردم مقاله ای را در اختیار شما قرار بدهم که با مطالعه آن بتوانید پاسخ بیشتر سوال هایتان را بگیرید. پیشنهاد می کنم تا انتها همراه من باشید. با توجه به اینکه بسیاری از افراد قصد کسب درآمد اینترنتی را دارند اما ایده ایی برای شروع کار ندارند من در این مقاله شما را با ایده های بسیار پردرآمد و عالی آشنا خواهم کد که با توجه به علاقه تان ایده مورد نظرتان را برای کسب درآمد از اینترنت انتخاب کنید و همین حالا شروع به درآمدزایی و کسب درآمد از اینترنت کنید.

 

با توجه به اینکه مقالات زیادی در زمینه کسب درآمد اینترنتی نوشته شده است من در این مقاله سعی کردم که از 0 تا 100 شما را نحوه کسب درآمد از اینترنت آشنا کنم. مطمئن باشید اگر قصد کسب درآمد از اینترنت را دارید و به فکر درآمدزایی از اینترنت هستید این مقاله میتواند تحول عظیمی را در زندگی شما ایجاد کند. پی تا انتهای این مقاله همراه من باشید تا شما را با مباحث کسب درآمد از اینترنت آشنا کنم.

 

کسب درآمد اینترنتی چیست؟

قبل از اینکه شما را با ایده های کسب درآمد اینترنتی آشنا کنم هدفم این است که به شما بگویم که کسب درآمد اینترنتی چیست؟ و شما را با مزایای درآمدزایی از اینترنت آشنا کنم.

با پیشرفت در تکنولوژی و پیدایش اینترنت این موقعیت برای بسیاری از افراد ایجاد شده است که بتوانند از طریق اینترنت کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنند و به درآمدهای بالایی برسند.

اینترنت یک منبع طلا است! یعنی شما اگر اصول کسب درآمد اینترنتی را یاد بگیرید و با مباحث بازاریابی اینترنتی آشنا باشید خیلی راحت و ساده میتوانید محصولات و خدماتتان را در اینترنت به میلیون ها نفر بفروشید.

حتما وب سایت های زیادی را دیده اید که توانسته اند به درآمدهای بسیار بالایی در ماه برسند یا کانال ها و پیج های زیادی در شبکه های اجتماعی مشاهده کرده اید که توانسته اند به درآمدهای بسیار زیادی در ماه و یا حتی روز برسند.  تمام این شاخه های کسب درآمد اینترنتی میباشد.

شما با راه اندازی کسب و کارتان در اینترنت مثل آب خوردن میتوانید به درآمدهای بسیار زیادی در ماه و حتی در روز برسید. فقط به این نکته بسیار مهم توجه کنید که باید کسب و کارتان را راه اندازی کنید.

شما در هر زمینه ایی میتوانید از اینترنت درآمدزایی کنید. ولی یکی از بزرگترین مشکلات بسیاری از افراد هنگام کسب درآمد از اینترنت این است که دقیقا نمیدانند چه ایده ایی را برای درآمدزایی و کسب درآمد از اینترنت انتخاب کنند. این را بدانید که شما در هر زمینه ایی که مهارت و تخصص دارید میتوانید از اینترنت کسب درآمد داشته باشید. اگر فروشگاه فیزیکی دارید و محصولات فیزیکی مثل کیف و کفش میفروشید میتوانید محصولاتتان را در اینترنت به تمام افراد دنیا بفروشید و این یکی از معجزات کسب درآمد از اینترنت است.

در هر کسب و کاری که بخواهید وارد شوید باید مهارت و تخصص آن را بدانید. برای کسب درآمد از طریق اینترنت هم به همین صورت. اگر هدفتان کسب درآمد اینترنتی است باید اصول بازاریابی اینترنتی را بدانید. شاید بپرسید که بازاریابی اینترنتی چیست؟

 

بازاریابی اینترنتی مهمترین رکن در کسب و کار های اینترنتی محسوب میشود و منظور از بازاریابی اینترنتی یعنی افزایش بازدید سایت و تبدیل سایت است، به زبان ساده باید کاری کنید که مخاطبان و کاربران زیادی شما را پیدا کنند و آن ها را به شمتری دائم خود تبدیل کنید که به این فرایند بازاریابی اینترنتی گفته میشود.

 

برای اینکه بتوانید از طریق کسب و کار اینترنتی تان به درآمد های بالایی برسید باید تمام اصول بازاریابی اینترنتی را کامل یاد بگیرید. البته اگر بخواهم مباحث بازاریابی اینترنتی را به صورت کامل به شما آموزش بدهم ممکن است این مقاله بسیار طولانی شود. به همین دلیل اگر قصد داشتید که مباحث بازاریابی اینترنتی را یاد بگیرید حتما مقاله آموزش بازاریابی اینترنتی را مطالعه کنید.

 

حالا که متوجه شدید که کسب درآمد اینترنتی چیست و چگونه  میتوانید از طریق کسب درآمد از اینترنت به درآمدهای بالایی در ماه برسید پس همراه من باشید تا شما را با مزایای کسب درآمد از طریق اینترنت آشنا کنم.

آیا هر کس میتواند از طریق اینترنت کسب درآمد کند؟

بهتر است قبل از این که به سراغ مباحث اصلی برویم پاسخ این سوال را بدهم که آیا هر کس می‌تواند از طریق اینترنت درآمدزایی داشته باشد یا نه؟ این یکی از پر تکرار ترین سوالاتی است که خیلی از افراد در زمینه کسب درآمد اینترنتی از من می پرسند. و جواب من بله است.

هر کسی با هر شرایطی می تواند از طریق اینترنت کسب درآمد داشته باشه. کسب درآمد از اینترنت هیچ محدودیت خاصی ندارد. شما در هر شرایطی که هستید می توانید از اینترنت کسب درآمد کنید و کسب درآمد اینترنتی محدودیت به سن و سال نیست. و در کل می توانم بگویم که شما در هر شرایطی می توانید از اینترنت درآمد زایی کنید.

 

بهتر است همین ابتدای راه به شما بگویم که کسب درآمد اینترنتی مثل هر شغل و کسب و کاری سختی خودش را دارد و هرگز نمی توانید بدون تلاش و زحمتی در آن موفق شوید.

در بسیاری از مشاوره هایی که دارم دیدم که خیلی از افراد بعد از این که کسب و کار اینترنتی شان را راه اندازی می کنند به درآمدی که می‌خواهند نمی‌رسند. وقتی وب سایتشان را بررسی میکنم میبینم که اصلا کار خاصی انجام نداده اند و تنها کاری که کردند این است که چند مقاله با چند محصول تولید کردند و انتظار دارند که به درآمدهای بسیار زیادی در ماه برسند.

 

اگر شما هم جزء این دسته از افراد باشید مطمئن باشید در کسب درآمد اینترنتی خود شکست خواهید خورد و به درآمد مطلوبی که می خواهید نمی رسید. پس برای اینکه بتوانید به درآمد اینترنتی زیادی در ماه برسید حتماً باید تلاش و پشتکار داشته باشید. اگر در جهت موفقیت کسب و کارتان تلاش کنید و متوقف نشوید مطمئن باشید به درآمدی که میخواهید خواهید رسید.

من اصلاً قصد انگیزه دادن به شما را ندارم اما اگر اصول کسب درآمد اینترنتی را بدانید و کار آنلاین تان را راه اندازی کنید مطمئن باشید به درآمدهای بسیار زیادی خواهید رسید.

چرا کسب درآمد اینترنتی ؟

کسب درآمد اینترنتی یکی از پردرآمد ترین و بهترین شغل هایی است که می توانید در هر شرایطی راه اندازی کنید و به درآمد پایدار و بالایی برسید.

همان طور که گفتیم در کسب درآمد اینترنتی هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد و شما در هر شرایطی می توانید از طریق اینترنت کسب درآمد داشته باشید. چه وضع اقتصادی کشور بد باشد چه خوب درآمد شما سر جایش است. در کسب درآمد از اینترنت پتانسیل بالایی وجود دارد که در کمتر از چند روز میتوانید چندین و چند برابر حقوق یک کارمند کار کنید و درآمد داشته باشید. فقط و فقط باید کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کنید و بر روی اعتماد سازی مخاطبانتان کار کنید.

درآمدزایی در کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی محدودیتی ندارد و خیلی ساده با توسعه کسب و کارتان می توانید درآمد تان را چندین و چند برابر کنید.

 

متاسفانه کسب درآمد از اینترنت در بین بسیاری از افراد بد جا افتاده است و خیلی از این افراد فکر می کنند که از هر روشی می‌توانند از طریق اینترنت درآمدزایی کنند. به همین دلیل بسیاری از افراد گول وب سایت های سودجو که فقط به فکر پر کردن جیب شان هستند را میخورند و در این راه شکست می خورند همین کار باعث می‌شود خیلی از افراد فکر کنند که کسب درآمد اینترنتی یا کسب درآمد از اینترنت دروغ است و هیچ فایده ای ندارد.

اما اصلاً اینطور نیست. شما با یک تحقیق ساده می توانید ببینید که کسب و کارهای اینترنتی پردرآمدترین و پولسازترین کسب و کارها در جهان هستند. در ایران و در جهان افراد زیادی توانسته اند از طریق کسب درآمد از اینترنت به درآمدهای بسیار زیادی در ماه و یا حتی در روز برسند. فقط و فقط باید بخواهید و تلاش کنید!

 

مثلاً همین وب سایت دیجیکالا را ببینید، که توانسته است به درآمدهای میلیاردی برسد. یا وب سایت آمازون که پولساز ترین و ثروتمندترین کسب و کار در جهان است. اما بهتر است به این نکته اشاره کنم که هرگز قرار نیست شما یک وبسایت مثل دیجی کالا یا آمازون راه اندازی کنید. شما باید پله به پله کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کنید که در ادامه شما را بیشتر با مدل های کسب درآمد اینترنتی آشنا خواهم کرد. در ادامه قصد دارم شما را با مزایای کسب درآمد اینترنتی آشنا کنم.

 

کسب درآمد اینترنتی بدون سرمایه

اولین و مهمترین مزیت کسب درآمد اینترنتی که باعث شده خیلی از افراد به سمت راه اندازی کسب و کار آنلاین بروند این است که با کمترین سرمایه ممکن و یا حتی بدون سرمایه می توانید از طریق اینترنت کسب درآمد کنید. یعنی برای کسب درآمد از اینترنت به هیچ سرمایه اولین نیاز ندارید و اگر هم داشته باشید به سرمایه بسیار ناچیز و کمی نیاز است. پس اگر به فکر کسب درآمد اینترنتی هستید و می خواهید کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کنید نباید نگران سرمایه اولیه باشید. البته در ادامه راه و روش هایی را به شما معرفی خواهم کرد که اصلاً نیاز به سرمایه اولیه برایکسب درآمد اینترنتی ندارید تا شما هم بتوانید کسب درآمد اینترنتی بدون سرمایه را تجربه کنید.

 

 

کسب درآمد اینترنتی در هر شرایطی

یکی دیگر از بزرگترین مزیت های کسب درآمد اینترنتی این است که شما در هر شرایطی می توانید از اینترنت کسب درآمد داشته باشید. یعنی بعد از این که کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کردید چه سر کار باشید، چه مسافرت باشید و یا چه خواب باشید میتوانید از اینترنت درآمدزایی داشته باشید. کسب و کار اینترنتی این شرایط را برای شما فراهم کرده است که شما در هر شرایطی میتوانید از اینترنت درآمدزایی کنید. این مزیت فقط در کسب و کار اینترنتی وجود دارد و هرگز کسب و کارتان تعطیل نمی‌شود.

 

به عنوان مثال: اگر شما یک کسب و کار فیزیکی مثلاً یک فروشگاه لباس داشته باشید، روزهایی که به سرکار نروید هیچ درآمدی نخواهید داشت و کسب و کارتان کامل تعطیل می شود. اما در کسب درآمد اینترنتی فروشگاه اینترنتی تان همیشه باز است و هرگز تعطیل نمی شود و اصلا نیازی نیست برای اینکه مخاطبان و کاربران تان از شما خرید کنند حتما حضور داشته باشید. تمام فرآیند خرید و تحویل محصول در کسب درآمد اینترنتی به صورت کاملا اتوماتیک انجام می شود.

کسب درآمد از اینترنت در منزل با کامپیوتر

یکی از بهترین مزیت های کسب درآمد اینترنتی، کسب درآمد در منزل با کامپیوتر شخصیتتان است. خیلی از کارآفرینان اینترنتی در دنیا کارشان را از خانه خودشان شروع کردند. شما هم برای کسب درآمد از اینترنت می‌توانید بدون نیاز به هیچ دفتر و شرکتی کسب و کارتان را در خانه تان راه اندازی کنید و آن را در منزل اداره کنید.

کسب و کارهای اینترنتی زیادی در ایران هستند که مدیران و صاحبانشان آنها را در خانه شان اداره میکنند. برای شروع کسب و کار آنلاین تان به هیچ دفتر و شرکت نیاز ندارید. بعدها که درآمدتان افزایش پیدا کرد می توانید به فکر تشکیل دفتر یا شرکت و یا تیم سازی باشید.

اغلب بسیاری از افراد که از من مشاوره می گیرند وقتی به آنها می گویم که باید همین حالا کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کنید میگویند که تا دفتر و شرکتی نداشته باشیم هرگز کسب و کارمان را راه اندازی نمی‌کنیم. در کسب و کارهای اینترنتی اگر افراد توقعی باشید هرگز موفق نخواهید شد و شکست خواهید خورد.

پس برای شروع اصلاً به دفتر و شرکت و یا حتی نسازی فکر نکنید. بعد از اینکه درآمد تان افزایش پیدا کرد می توانید تمام این ها را داشته باشید. از الان فقط و فقط به فکر شروع کسب و کار اینترنتی تان باشید.

کسب درآمد از اینترنت بدون نیاز به مجوز

 

برخلاف اینکه برای راه اندازی هر کسب و کاری نیاز به یک سری مجوزها دارید برای کسب درآمد از اینترنت و کسب درآمد اینترنتی به هیچ مجوز خاصی نیاز ندارید. البته در کشور ما در هر کاری باید همیشه مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشته باشد.

ولی در کل برای افرادی که قصد دارند کسب و کار اینترنتی شان را راه اندازی کنند یا می خواهند از طریق اینترنت کسب درآمد کنند نیازی نیست مجوز داشته باشند. البته ساماندهی و نماد اعتماد برای وب سایت هایی است که فروش اینترنتی دارند ولی آنها هم هنوز اجباری نشده است.و نیازی نیست در کسب و کار اینترنتی تان حتما مجوز خاصی داشته باشید.

 

ارتباط گسترده با مشتریان

یکی دیگر از مزیت های کسب درآمد اینترنتی ارتباط گسترده با مشتریان و مخاطبان تان به صورت آنلاین و اینترنتی است. برای کسب درآمد از اینترنت اصلاً نیازی نیست که به مخاطبان و مشتریانتان دسترسی داشته باشید. در کسب و کارهای سنتی ارتباط داشتن با مشتری قبل و بعد از خرید بسیار سخت و دشوار است. ولی در کسب و کارهای اینترنتی به راحتی میتوانید با مشتریانتان قبل و بعد از خرید می توانید در ارتباط باشید.

 

عدم نیاز به سرمایه برای بازاریابی و تبلیغات

 

یکی دیگر از مزیت های کسب درآمد اینترنتی این است که با کمترین سرمایه و هزینه ممکن می توانید برای کسب و کارتان بازاریابی و تبلیغات کنید.

در اینترنت راه و روش های زیادی برای بازاریابی و جذب مشتری و کاربر وجود دارد. که با استفاده از این روش ها می توانید با کمترین سرمایه ممکن و یا حتی بدون سرمایه مخاطبان و کاربران زیادی را جذب کسب و کارتان کنید.

به عنوان مثال با بهینه سازی یا سئو سایت تان می توانید به صورت کاملا رایگان مخاطبان و کاربران نامحدودی را وارد سایت تان کنید. یا با تولید محتوای جامع و کامل برای مخاطبان تان می توانید آنها را به صورت کاملا رایگان جذب کسب و کارتان کنید. بازاریابی از طریق تولید محتوا و یا سئو (seo) بهترین و موثرترین راه برای جذب مخاطبان و کاربران تان است که می توانید بدون سرمایه یا با کمترین سرمایه ممکن انجام دهید

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

نوشیدنی

نخستین پیشنهاد مـا بشما این اسـت کـه گرمای بهار را، با خنکای شربت بهارنارنج رفع کنید. بهارنارنج گلی بهاریست و درست کردن شربت آن در خانه هم خوانی خوبی با این مناسبت دارد.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

بـه علاوه این‌کـه چای را حتماً میهمانان عزیزتان در سایر دید و بازدید‌ها صرف کرده اند، چـه بهتر کـه شـما کمی متفاوت باشید و آن‌ها را سورپرایز کنید. هم چنین میتوانید از ترکیب عرق بیدمشک و نسترن نیز یک شربت خوش عطر و خوش طعم درست کنید و همه ی با هم لذت ببرید.

دم نوش طبیعی

درصورتی کـه میهمانان عزیزتان، نوشیدنی گرم را ترجیح میدهند، می توانید دمنوش‌هاي گیاهی پراز خاصیت رابه آن‌ها پیشنهاد دهید. گل گاو زبان، چای کوهی، دمنوش بـه لیمو و انواع گیاهان خوش طعم و عطر هستند کـه می توانید بـه صورت دمنوش ازآن‌ها استفاده کنید.

 

میوه‌ي خشک

تعداد زیادی از مـا ممکن اسـت در میهمانی‌ها خیر میوه خوردن رابه شرش ببخشیم و بدلیل سختی پوست کندن از خوردن آن صرف نظر کنیم. پیشنهاد مـا این اسـت کـه از الان دست بکار شوید و میوه‌هاي خوشمزه و حتی زمستانی رابه حالت لایه‌هاي بسیار نازک در آورید و بعد روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا خشک شوند.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

وقتی چیپس میوه‌ها آماده شد، این میوه‌هاي رنگارنگ را درون کاسه‌هاي کوچک بریزید و جلوی میهمانان، همراه با آجیل عید یا حتی بجای آجیل سرو کنید. اینکار هم زیبایی بیشتری دارد هم میهمانانتان از شـما بیشتر ممنون خواهند بود.

 

چیپس میوه

درکنار این میوه ها، آلبالو خشکه و برگ زرد آلود را فراموش نکنید. آن‌ها را نیز با نمک و گلپر درون ظرفی جداگانه بریزید و روی میز پذیرایی عید قرار دهید. مطمئن باشید هیچکس دست رد بـه این خوشمزه‌هاي رنگین نمیزند.

 

خرما بـه روشی متفاوت

دراین روز‌هاي بهاری، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها را فراموش نکنید. آن‌ها شاید نتوانند از شیرینی‌هاي رنگی با شکر درست شده میل کنند. در عوض، حتماً از خرما استقبال می کنند. هسته‌ي خرما را جدا کنید و سپس خرما را خوب له کنید. بـه طوری‌كه شبیه بـه یک خمیر درآید.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

حال آنرا پهن کنید و درون آن رابا مغز‌هاي مختلف مثل پسته و گردو پر کنید و شبیه بـه یک رول در آورید. روی آن رابا پودر نارگیل و دارچین تزئین کنید ودر یخچال بگذارید تا سرد شود و خودرا بگیرد. در نهایت رول خرمایی رابه قطعات کوچک و مساوی تقسیم کنید ودر ظرف بچینید. نوش جان!

 

سالاد میوه

تعداد زیادی از خانواده‌ها میوه‌ي عید رابه صورت صندوقی خریداری میکنند. اگر شـما هم ازآن دسته هستید، ممکن اسـت پوست میوه هایتان بعد از چندروز چروکیده شوند.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

مـا پیشنهاد میکنیم برای آنکه میوه هایتان بی کیفیت بنظر نرسند، برای میهمانانتان، بـه اندازه کافی پوست بگیرید و خرد کنید ودر کاسه‌هاي کوچک همراه با یک شماره چنگال سرو کنید. دراین صورت هم دردسر پوست کندن میوه را حذف میکنید، هم میز رنگارنگی دارید و هم میوه‌ها همان‌ گونه تازه ارائه میشوند.

 

بستنی

یک ایده‌ي متفاوت و رنگارنگ دیگر این اسـت کـه بستنی‌هاي میوه‌اي رنگارنگ تهیه کنید، و آن‌ها رابه صورت اسکوپ درون ظرف بگذارید و تزئین کنید.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

اگر بخواهید کمی سنتی‌تر و ایرانی‌تر باشید میتوانید فالوده را جای گزین کنید، اما هرچه کـه باشد، مطمئن باشید کـه یک ایده‌ برای پذیرایی عید بسیار خوب خواهد بود.

 

شیرینی و دسر خانگی

اگر دوست داشته باشید، میتوانید شیرینی‌ها و دسر‌هاي مختلف را در خانه تهیه کنید و آن‌ها را جای گزین شیرینی‌هاي بیرونی کنید. پیشنهاد مـا فرنی، ژله، ماست‌هاي طعم دار، شیرینی‌هایي مثل کاپ کیک، ترافل، تارت میوه‌اي و … اسـت.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

با اینکار هم متفاوت عمل کرده و هم در هزینه‌ها صرف جویی کرده‌اید و خیال شـما و میهمانان هم از کیفیت شیرینی و دسر آسان خواهد بود.

 

بهار رابه خانه آورید

گل سمبل بهار اسـت و چـه چیز زیباتر از آنکه پذیرایی خودرا با گل ها بهاری کنید. یک گلدان گلی کـه با سلیقه تزئین شده باشد جذابیت فوق‌العاده اي بـه میز پذیرایی شـما می دهد.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

قرار دادن گلدانی از گل‌هاي طبیعی درکنار المان‌هاي سفره هفت سین یا استفاده از شاخه‌هاي گل درکنار سینی پذیرایی طراوت و زیبایی بهار رابه خوبی بـه مهمانان تلقین می کند.

 


 

ایده‌ های بیشتری برای پذیرایی در عید نوروز

 

یکی از بهترین ایده ها برای داشتن پذیرایی ساده اما جذاب در عید نوروز، تزیین میزهای پذیرایی با گل هاي رنگارنگ و زیباست. اگر یک میز بزرگ برای گذاشتن وسایل پذیرایی دارید می توانید از گلدان هاي بزرگ گل برای آن استفاده کنید اما گلدان هاي کوچک برای میز هر یک مهمانان هم طراوت و شادابی رابه آنها تلقین می کند.

 

تزیین میز پذیرایی با شمع

آجیل هاي سربسته و غیرقابل خوردن بهترین ایده برای تزیین میزهای پذیرایی مهمانان با شمع هستند. اصلا لازم بـه خرید شمعدانی هاي گرانقیمت و لوکس نیست، بـه یک شیشه کوچک و انداختن میوه هاي کاج و یا هر نوع آجیل و گذاشتن یک شمع روشن، حال و هوا و فضای خانه تان را بهاری و دلنشین می کنید.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

استفاده از شمع‌ هاي خوشبو با عطر لوندر، دارچین، وانیل، کارامل و خیلی چیزهای دیگر تاثیر عجیبی بر دلنشین‌ تر شدن مهمانی‌ تان دارند، انگار کـه حواس پنج‌گانه مهمانانتان را یک جا بکار می‌ گیرید.

 

کیک گلدانی

پختن یک کیک خانگی هم ایده‌‎ خوبی اسـت. کیک تازه و چای خوش رنگ برای همه ی مـا ایرانیان جذاب و دوست داشتنی اسـت. فضای منزلتان را هم بوی هوس‌ انگیز کیک و دارچین و قهوه بر می‌ دارد. کیک هاي گلدانی بدلیل شکل و رنگی کـه دارند برای فصل بهار بسیار مناسب خواهند بود.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

برای این‌کـه کارتان سخت نباشد، مدلهای شکل گل در اندازه هاي کوچک را پخته و برای هر نفر سرو نمایید. ازآن جاییکه در طول عید نوروز در همه ی منازل میوه و اجیل وجوددارد و ممکن اسـت تکراری شود، ایده هاي جدید خوراکی جذاب می شود.

 

آجیل

اغلب ایرانی ها آجیل ها مخلوط می کنند و بـه صورت درهم برای پذیرایی استفاده می کنند. اما راه دیگر این اسـت کـه ظرف‌هاي کوچک و خاص انتخاب کنید و هر کدام را در ظرفی جدا بر روی میز، میزهای کوچک و عسلی‌ ها بگذارید تا بجز جنبه‌ خوردنی بـه جنبه‌ هاي زیبایی و تزئین هم تبدیل شوند.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

البته روشهای دیگری هم برای بکار بردن آجیل وجوددارد کـه در میان خوراکی هاي عید میتواند جدیدتر باشد. انواع شکلاتهای آجیلی بـه شکلهای مختلف وجودا دارند کـه برای پذیرایی کردن هم زیبا هستند.

 

کودکان را فراموش نکنیم

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

عید نوروز همیشه برای کودکان حال و هوای دیگری دارد. جدای از بحث عیدی دادن، تزییناتی کـه برای آنها جذاب باشد بیش تر خوشحالشان می کند. طرح هاي رنگارنگ در بسته بندی هاي قشنگ اما ساده، بهترین عیدی برای آنها خواهد بود.

 

میوه و میوه خشک

بنظر مـن بهتر اسـت قبل از آمدن مهمان ها، محل نشستن انها را مشخص کرده و ظروف میوه را از قبل روی میزها بچینید. دراین صورت وقت بیش تری را برای بودن با مهمان ها می گذرانید و وادار نیستید مرتب برای پذیرایی کردن مهمان ها را تنها بگذارید. برای زیباتر شدن ظرف میوه می توانید از برگ و گل طبیعی برای تزیین استفاده نمایید.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

سال‌ها پیش در آداب پذیرایی ایرانی ها، بجای انواع و اقسام آجیل، با میوه‌ هاي خشک از میهمانان پذیرایی می شد کـه اغلب خود میزبان آنها رابا روشهای ساده و سنتی تهیه می‌کرد. وجود این میوه ها و تزیین انها تنوعی را برای پذیرایی کردن شـما بـه وجود می آورد.

 


 

بهترین غذاهای شب عید چه نام دارند؟

 

در زمان‌هاي قدیم رسم بر این بود کـه مردم در شب عید غذای مخصوصی را طبخ می کردند. سپس همه ی فامیل دور هم جمع می شدند ودر کنار هم آن غذا را بعنوان غذای شب عید میل می کردند. هرچند چنین رسم و رسوماتی امروزه کمرنگ‌تر شده و مردم کمتر برای صرف شام شب عید دور هم جمع میشوند، ولی آگاهی از انواع غذا‌هایي کـه طبق معمول بعنوان شام شب عید سرو می شوند خالی از لطف نیست.

 

سبزی پلو ماهی برای عید نوروز

یکی از بهترین غذا‌هاي شب عید سبزی پلو ماهی اسـت و گذشتگان معتقد بودند کـه ماهی بدلیل داشتن فسفر باعث تقویت مغز میشود و فرد را خوش فکر و فعال میکند. ایرانیان معتقدند از آنجا کـه سبزی‌هاي فصل بهار نخستین محصول زمین هستند، نسبت بـه سبزی سایر فصل‌ها خاصیت بیشتری دارند و بهمین دلیل سبزی پلو با ماهی را بعنوان نخستین شام سال جدید میل میکنند.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

سبزی پلو نوعی پلوی ترکیبی اسـت کـه از مخلوط برنج با سبزیجات تازه‌اي هم چون شوید، گشنیز، جعفری، شنبلیله و تره درست می شود. البته گاهی نیز مقداری ساقه سیر بـه آن اضافه میکنند تا عطر و طعم بهتری پیدا کند. سبزی پلوی شب عید را طبق معمول همراه با ماهی سرخ شده یا گریل شده سرو می کنند ولی در عده اي از شهر‌ها استفاده از سبزی پلو با گوشت نیز بعنوان شام شب عید مرسوم اسـت.

 

در مناطق جنوبی و شمالی کشور سبزی پلو رابا ماهی شکم پر مصرف می کنند. ماهی شکم پر جنوبی با استفاده از ماهی‌ هاي دریای جنوب نظیر حلوا سفید، صبور، غباد و شوریده درست می شود و با استفاده از تمر هندی و سبزیجات خوشبو مزه دار می شود. این در حالیست کـه در تهیه ماهی شکم پر شمالی از ماهی سفید کـه مشهور‌ترین ماهی دریای شمال اسـت استفاده می شود.

 

کوکو سبزی

کوکو سبزی نیز یکی از بهترین غذا‌هاي شب عید اسـت. از آنجایی کـه در گذشته ماهی در همه ی شهر‌ها در معرض نبود و همه ی مردم توان خرید آنرا نداشتند، از کوکوسبزی بجای ماهی استفاده میکردند و برای افزایش فسفر بـه آن زرشک و مغز گردو اضافه میکردند.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

مردم در گذشته اعتقاد داشتند، چون با فرارسیدن سال نو خانه تکانی و جابجایی‌ها صورت می گیرد و ممکن اسـت اشیای مختلف در محل‌هاي دیگر گذاشته شوند، با خوردن آن در شب عید بـه کو … کو نمی‌افتند و چیزی را گم نمی کنند. از طرفی اهمیت و ارزش غذایی سبزی رابه اندازه‌اي میدانستند کـه سبزی فروشان دوره گرد بـه در خانه‌ي مردم می‌رفتند تا مردم سبزی بخرند و ازآن استفاده کنند.

 

حتی برخی بر سر سفره هفت سین سبزی خوردن و پنیر می‌گذاشتند. کوکو سبزی یکی از غذا‌هاي ساده‌ بوده کـه مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن سبزی و تخم مرغ اسـت. برای تهیه کوکو سبزی بهتر اسـت از سبزی تازه استفاده کنید و بـه ترکیب و نسبت سبزی کوکو نیز توجه کنید تا بتوانید یک غذای خوشمزه برای شب عید درست کرده و از خوردن آن درکنار خانواده لذت ببرید.

 

رشته پلو

رشته پلو یکی از بهترین غذا‌هاي شب عید بوده کـه در میان مردم شهر‌هاي تهران، اراک، کرمانشاه و آذربایجان بسیار محبوب اسـت و بعنوان نخستین غذای سال نو سرو میشود. در گذشته مردم معتقد بودند کـه با خوردن رشته پلو در شب عید رشته کار از دستشان خارج نمیشود و عمر آن‌ها مانند رشته دراز خواهد شد.

خلاقیت در پذیرایی از میهمانان عید نوروز | ایده های جالب و مفید

رشته پلو از مخلوط برنج و رشته با موادی هم چون گوشت، خرما و کشمش تهیه میشود. برای درست کردن این غذا می توان از گوشت گوسفندی چرخ کرده یا مخلوط با گوشت گوساله، گوشت تکه اي، گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کرد. این غذا بـه صورت رشته پلو بدون گوشت نیز درست میشود کـه دراین صورت طعم دهنده‌هاي اصلی آن پیاز داغ و ادویه مخصوصی اسـت کـه در تهیه آن بکار میرود.

با رعایت این چند نکته مهم ایمنی ساختمان خود را بالا ببرید
عایق‌بندی دیوار و کف

 

حوادث می‌تواند بر اثر استفاده نادرست از گاز شهری یا مایع ایجاد شوند و تا حوادثی از قبیل آتش ‌سوزی، گاز گرفتگی، برق ‌گرفتگی، اتصالی سیم‌های برق در اثر برق‌کشی‌های نامناسب و غیر اصولی و … اتفاق بیفتند و همه می‌دانیم که روی دادن هر کدام از این اتفاقات در صورتی که پیش‌بینی‌های لازم را برای آن‌ها در نظر نگیریم می‌توانند پیامدهای بسیار جبران‌ناپذیری را به همراه بیاورند.

ایمنی ساختمان در کنار کاربری که دارد به لحاظ مکانی که در آن احداث می شود هم حائز اهمیت است برای مثال ساختمانی که برای مدرسه یا مهدکودک احداث می‌شود باید نکات ایمنی بیشتری را رعایت کند یا ساختمانی که در نزدیکی گسل‌های لرزه‌خیز قرار گرفته باید عملیات مقاوم‌سازی بسیاری را انجام دهد. بنابراین بحث ایمنی ساختمان یک بحث پیچیده‌ای است که علاوه بر توجه به افزایش تقاضای ایمنی از سوی مشتریان و برخی قوانین و مقررات، در دسترس بودن امکانات فنی و زیر ساختی آن‌ها نیز باید در نظر گرفته شود.

علاوه بر مقاوم‌سازی و ایمنی ساختمان به طور خاص، تعویض تجهیزات داخل ساختمان هم نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد برای مثال استفاده از تجهیزات و شیرآلات قدیمی در ایمنی ساختمان بسیار موثر بوده و تعویض تجهیزات در این ساختمان‌ها به بالا بردن ایمنی در آنها کمک قابل توجهی می‌کند. برای مثال در کنار اجزای سازه‌ای ساختمان مانند تیرها و ستون و دیوار، دیگر تجهیزات هم مانند پنجره‌ها و درها می‌توانند در صورت نداشتن ایمنی لازم بر سر ساکنان آن‌ها یا افراد خارج از ساختمان آوار شوند و شرایط را وخیم‌تر کنند بنابراین ایمنی ساختمان تنها به پی بنا محدود نمی‌شود و باید نگاهی هم به تجهیزات داخلی انداخت. در این مقاله به نکاتی خواهیم پرداخت که به ایمنی محل سکونت شما کمک کرده و در شرایط خاص به مدیریت بهتر بحران می‌آیند.


برای بالا بردن ایمنی ساختمان چه کارهایی را می‌توان انجام داد؟

امروزه در مقایسه با گذشته و با توجه به حوادثی که در پیرامون‌مان اتفاق می‌افتد همچون حادثه آتش سوزی پلاسکو، تخریب‌های زیادی که به دنبال سیل و زلزله و حوادث طبیعی و غیر طبیعی دیگری که اتفاق می‌افتد، مالکان و کارشناسان هر چه بیشتر به رعایت نکات ایمنی ساختمان‌ به خصوص برج‌‌های بلند مرتبه توجه می‌کنند.

آنچه باید در زمینه ایمنی ساختمان مورد بررسی قرار بگیرد در کنار بررسی ساختمان‌هایی که به لحاظ قدمت سن بالایی دارند و رفت و آمد زیادی در آنها انجام می‌شود، برخورد جدی با آن دسته از مالکان سازه‌هایی است که در دسته بندی ساختمان‌های پرخطر قرار دارند که یکی از راه‌حل‌هایی که تا کنون در دستور کار مسئولین قرار گرفته پلمپ کردن این ساختمان‌ها است.

در کنار این مسائل بهتر است بدانیم مساله ایمنی ساختمان آنچنان که تصور می‌شود هم مساله هزینه‌برداری نیست و تنها با یک سرمایه‌گذاری اندک می‌توان دارایی خود را بیمه کرده و از اتفاقات ناگوار بعدی جلوگیری کرد. در ادامه به چند نکته ایمنی که در ساختمان‌ها لازم الاجرا هستند می‌پردازیم.

  • ایمنی ساختمان در مقابل پدیده زلزله

با توجه به زلزله‌های اخیری که در کشور اتفاق افتاده و تلفات مالی و جانی که به دنبال داشته، به خصوص در مناطق روستایی و بافت‌های فرسوده، توجه به مساله ایمنی ساختمان از طریق نوسازی و بازسازی ملک پررنگ‌تر شده است. در واقع سازه‌های سنتی توانایی تحمل بار زلزله‌های شدید را ندارند و برای ایمنی آنها باید بافت‌هایی از مناطق مسکونی با استفاده از مصالح جدید و استاندارد ترمیم و بازسازی شوند یا به طور کلی تخریب شده و از نو ساخته شوند. سازه‌های سبکی همچون سقف کاذب این روزها در ایمنی ساختمان زیاد به چشم می‌خورند زیرا این سازه‌ها سبک بوده و از آسیب‌های بعدی جلوگیری می‌کنند.

البته ساده فکر کردن در مورد سقف کاذب نیز گاهی اوقات دردسرساز می‌شود. اجرای درست سقف کاذب بسیار پر اهمیت است. اگر سقف کاذب به درستی اجرا نشده باشد در هنگام زلزله یا بلایای طبیعی خود مشکل‌ساز می‌شود. پس بهتر است برای اجرای سقف کاذب نزد افراد مجرب بروید.

 

در کنار سازه‌های سبکی همچون سقف کاذب طراحی اتاق امن هم یکی دیگر از تمهیداتی است که در ایمنی ساختمان اندیشیده می‌شود. البته اجرای درست سقف کاذب نیز مهم است. این اتاق در خانه‌هایی طراحی می‌شود که بسیار قدیمی بوده و در صورت بروز زلزله به طور کامل آوار می‌شود در این اتاق که عمدتا در یکی از اتاق‌های اصلی خانه وجود دارد که ساکنان با قرار گرفتن در آن بتوانند جان خود را نجات دهند و اغلب اتاقی انتخاب می‌شود که رفت و آمد بیشتری هم در آن صورت می‌گیرد و به این منظور با تعویض تجهیزات یک قاب فلزی در این اتاق تعبیه شده که از ریختن آوار بر سر ساکنان جلوگیری می‌کند و در واقع بر روی این سازه فرو می‌ریزد و تا ۳ طبقه هم قابل گسترش هستند به این صورت که قاب هر طبقه بر روی قاب طبقه زیرین خود قرار می‌گیرد.

  • تعبیه خروج اضطراری

در ساختمان‌ها به خصوص برج‌های بلند مرتبه فضایی برای خروج اضطراری باید در نظر گرفته شود زیرا در شرایط بحران امکان استفاده از آسانسور وجود ندارد و ماندن در داخل کابین آسانسور به مراتب خطرناک‌تر از ماندن در ساختمان است. در واقع استفاده از راه پله‌های اظطراری گزینه ای است که به ساکنان کمک می‌کند تا هر چه سریعتر جانشان را نجات دهند به همین منظور هم تابلوهای نصب شده باید به راحتی در معرض دید ساکنان قرار گرفته و آنها را به خارج از ساختمان هدایت کند.

  • سیستم اطلاع رسانی حوادث

در این سیستم به ساکنان کمک می‌کنند تا هر گونه اتفاق ناگوار را شناسایی کرده و به اطلاع آنها برسانند. برای مثال زیاد شدن دود در خانه هشدارها را به صدا در می‌آورد و کمک می‌کند تا آتش سوزی در مراحل اولیه مهار شود در کنار این سیستم‌ها یک سیستم آبپاش اتوماتیک هم وجود دارد که در صورت بالا رفتن میزان دود فعال می‌شود. در سازه‌های جدید با تعویض تجهیزات دیگری همچون درها و پنجره‌ها و ضد سرقت کردن آنها هم در صورت بروز هر گونه سرقت این هشدارها به صدا درآمده و از اتفاقات بعدی جلوگیری می‌کند از سیستم درب‌های هوشمند هم در طراحی درب‌های ورودی لابی ساختمان‌های بزرگ استفاده می‌شود. زنگ‌های هشدار باید هر ۱۰ سال یک بار تعویض یا تعمیر شوند.

  • عایق‌بندی دیوار و کف و گچ کاری

یکی دیگر از عواملی که منجر به بروز حوادث در ساختمان‌ها می‌شود رعایت نکردن ایمنی ساختمان در ارتباط با استفاده از نوع وسایل گرمایشی است. این اتفاق به خصوص در فصول سرد سال رخ می‌دهد که استفاد از وسایل گرمایشی در خانه‌ها افزایش می‌یابد. خفگی ناشی از انتشار گازهای سمی در ساختمان‌های قدیمی یکی از دلایل بروز تلفات جانی یا تلفات مالی در این ساختمان ها است.

به همین منظور می‌توان با بازسازی بخشی از ساختمان همچون کف و دیوارها، اصلاح شیوه‌های گچ‌کاری ساختمان و استفاده از عایق‌های حرارتی و به دنبال آن تعویض سیستم‌های گرمایشی از بروز این حوادث جلوگیری کرد برای مثال علاوه بر عایق‌بندی دیوار و کف هم می‌توان از پینجره‌های دوجداره ای که از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند هم استفاده کرد و آنها را جایگزین پنجره‌های قدیمی کرد.

شاید در نگاه اول موضوع عایق‌بندی دیوار و کف و گچ کاری ساده به نظر برسد. اما با بررسی دقیق و همه جانبه خواهید دید که عایق‌بندی دیوار و کف و گچ‌کاری موضوعی مهم است.

 

  • تعویض تجهیزات

علاوه بر فعالیت‌هایی همچون ترمیم گچ‌کاری استفاده از تجهیزات برقی در ساختمان‌ها نیازمند پیروی از راهنماهای تولید کننده در آنها است برای مثال لوازم برقی موجود در خانه همچون بخاری‌های برقی، ماشین لباسشویی یا ماشین ظرفشویی را باید به درستی مورد استفاده قرار داد و در صورت لزوم تعمیر یا تعویض کرد این تعویض تجهیزات به خصوص در تجهیزات برقی به ایمنی ساختمان به خصوص ساختمان‌هایی که در آنها کودکان رفت و آمد بیشتری دارند همچون مهدهای کودک، مدارس و … کمک زیادی می‌کند.

  • لزوم ایمنی قسمت‌های بیرونی ساختمان

در هنگام ساخت سازه‌های امروزی ارتفاع لبه‌های بیرونی  باید به گونه ای صورت بگیرد که از هرگونه اتفاقات بعدی جلوگیری کند برای مثال لبه‌های بیرونی ساختمان‌ها، پنجره‌ها و پشت بام‌ها باید به صورتی طراحی شوند که در هنگام قرار گرفتن ساکنان به خصوص سالمندان و کودکان امنیت لازم را داشته و در صورت غفلت به پایین پرتاب نشوند. این لبه‌ها باید تا حد امکان بلند بوده و پهن باشند.

 

در چه قسمت‌هایی از خانه باید نکات ایمنی بیشتری رعایت شود؟

رعایت صد در صد ایمنی در هیچ خانه‌ای مسیر نیست اما می‌توانیم با رعایت چند نکته از بروز حوادث پیشگیری کنیم. برای مثال در یک خانه قسمت‌های همچون آشپزخانه، پریزهای برق و … باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرند تا از بروز حوادث بعدی به خصوص برای کودکان و سالمندان که در استفاده از آنها توان کمتری دارند جلوگیری شود.

  • آشپزخانه

آشپرخانه قلب خانه شما است و در صورت آسیب دیدن قلب خانه این آسیب به سرعت به اعضای دیگر سرایت می‌کند یکی از حوادثی که در آشپزخانه ها اتفاق می افتد آتش سوزی ناشی از پخت غذا یا استفاده از وسایل برقی است. به همین منظور هم نصب دتکتور دود در هر خانه ای به خصوص در آشپزخانه الزامی است و در صورتی که قصد خرید خانه دارید به این نکته حتما باید توجه کنید. این روزها نصب کپسول آتشنشانی هم در ساختمان ها الزامی شده و حکم بیمه ماشین را دارند.

  • کنتورهای گاز، آب و برق

همه ما باید نحوه استفاده از این کنتورها را بیاموزیم و یا اگر در برج ساکن هستیم رایزرها را شناسایی کرده و شیرهایی را که مربوط به واحد ما است را با چسباندن برچسبی مشخص کنیم. نحوه بسته شدن و باز کردن آنها کمک می‌کند تا در لحظات حساس بتوانید به درستی تصمیم‌گیری کنید. همچنین در بسیاری از حمام‌ها کلیدهای کنتور مجزایی در نظر گرفته می شود که در کنار کنتور فیوزهای مینیاتوری گذاشته شده تا اگر اتصالی داخل حمام اتفاق افتاد، برق حمام قطع شود.

  • پنجره‌ها و درب‌ها

برای ایمنی بیشتر در مقابل سرقت و آتش سوزی بهتر است از درب‌های ضد سرقت و ضد حریق استفاده شود. رعایت این نکته کمک می‌کند تا در صورت بروز هر گونه آتش سوزی قسمت‌های مهمی که برای رفت و آمد و نجات افراد از آنها استفاده می‌شود بدون آسیب باقی بمانند و ناجی جان تعداد زیادی باشند یا از هر گونه سرقت جلوگیری کنند. همچنین پنجره‌ها باید ارتفاع مناسبی از زمین داشته باشند تا کودکان نتوانند به راحتی به آنها دسترسی پیدا کنند. همچنین استفاده از شیشه های چند لایه نشکن راه را برای سارقان سخت‌تر می‌کند. با تعویض تجهیزات از این دست به استانداردهای ایمنی ساختمان نزدیک‌تر می‌شویم.

  • چارچوب‌ها

در وقوع حوادثی همچون زلزله مهم‌ترین جای امن چارچوب‌ها هستند پس اگر خانه شما قدیمی است باید زودتر به فکر ترمیم این مناطق مهم از خانه‌تان باشید. چارچوب های چوبی ضعیف‌تر از انواع فلزی آنها هستند و در صورت بروز آتش‌سوزی‌هایی که به دنبال زلزله و از طریق ترکیدن لوله گاز اتفاق می‌افتند دچار حریق می‌شوند.

 

جمع بندی

  • ایمنی ساختمان یک بحث بسیار جدی در صنعت ساختمان سازی و به دنبال آن بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده است چرا که ایمنی ساختمان در کنار کاربری که دارد به لحاظ ایمنی جان و دارایی افرادی که در آن هستند نیز حائز اهمیت است.
  • در یک طرف بحث ایمنی ساختمان تقاضای کاربران برای ایمنی بیشتر ساختمان وجود دارد و در طرف دیگر این بحث قوانین و مقرراتی هستند که در چند سال اخیر در ساخت و سازها لازم الاجرا شده‌اند.
  • ایمنی ساختمان تنها به مقاوم‌سازی سازه‌های اصلی ساختمان‌ها همانند تیرها و ستون‌ها منتهی نمی‌شود بلکه تعویض تجهیزات داخلی یک ساختمان همانند درها و پنجره‌ها یا تعویض سیستم گرمایش و سرمایش هم کمک قابل توجهی به فراهم کردن ایمنی ساختمان می‌کند.
  • در کنار پدیده‌های طبیعی همچون سیل، زلزله، طوفان و … پدیده‌های غیرطبیعی دیگری همچون تجهیزات قدیمی، نبود سیستم اطلاع‌رسانی در بحران‌ها، عایق نبودن دیوارها و کف و گچ کاری و بسیاری از عوامل دیگر نیز منجر به اتفاقاتی می‌شوند که هزینه مالی و جانی بسیاری به همراه دارند.
  • شاید در نگاه اول موضوع عایق‌بندی دیوار و کف و گچ‌کاری و سقف کاذب ساده به نظر برسد. اما با بررسی دقیق و همه جانبه خواهید دید که عایق‌بندی دیوار و کف و گچ کاری موضوعی مهم است.
  • رعایت ایمنی به صورت صددرصدی در یک خانه میسر نیست اما می‌توان در قسمت‌های مهمی از خانه که احتمال بروز بحران در آنها بیشتر است از این اتفاقات پیشگیری کرد. این قسمت‌ها عبارتند از: آشپزخانه، کنتورهای گاز، آب و برق، پنجره‌ها و درب‌ها، چارچوب‌ه
استاندارد نصب کپسول های آتش نشانی

استاندارد نصب کپسول های آتش نشانی

 

ما در این مقاله به شما آمورش می دهیم که چطور و در چه محلی کپسول آتش نشانی خود را نصب کنید که در زمان حوادث بتوانید واکنش درست و به جایی انجام دهید و خطرات را دفع کنید. زمان نصب کپسول های آتش نشانی باید به نکات زیر توجه کنید تا تجهیزات اطفاء حریق خود را طبق استاندارد نصب کنید.

 

محل مناسب نصب کپسول آتش نشانی در ساختمان کجاست؟

طبق استاندرد NFPA ارتفاع کپسول های آتش نشانی که وزن آنها کمتر از ۱۸ کیلوگرم است باید به گونه ای نصب شوند که سر خاموش کننده ی آنها حد اکثر ۱٫۵ متر از زمین فاصله داشته باشند.

سیلندرهای آتش نشانی که وزن آنها بیش از ۱۸ کیلوگرم باشد باید طوری نصب شوند که سر خاموش کننده در بلندی بالای ۱ متر از سطح زمین قرار گرفته باشد. کپسول آتش نشانی نزدیک در ورودی و خروجی نصب شود و جایگاه آن طوری باشد که در معرض دید باشد.

 

نصب کپسول آتش نشانی در مکان استاندارد به شما کمک می کند که در زمان خطر واکنش بهتری از خود نشان دهید و احتمال موفقیت خود را برای خاموش کردن آتش بالا ببرید، پس مهم است که آنها را کجا نصب کنید.

 

 

 

خاموش کننده های آتش باید در مکانی نصب شود که صدمه نبینند. دقت کنید که کپسول ها در فضای باز و در تابش مستقیم نور خورشید ، برف یا باران قرار نگیرند. محل نصب آن ها دور از مواد اشتعال زا و خطرناک باشد.

در یک ساختمان بزرگ کپسول ها را طوری پخش کنید که دسترسی به آنها برای همه راحت باشد. در کنار هر کپسول حتما دستورالعمل آنرا قرار دهید. کپسول آتش نشانی خود را به طور منظم، سالیانه شارژ و سرویس کنید.

شرکت ایمن تام سپاهان مفتخر است که خدمات شارژ کپسول آتش نشانی را انجام می دهد .

زمانی که قصد نصب خاموش کننده بر روی دیوار را دارید، حتما از بست های مخصوص استفاده کنید.

 

چطور تعداد کپسول های خود را حساب کنیم ؟

وقتی قصد دارید تعداد خاموش کننده های آتش خود را محاسبه کنید ، اولین کار این است که باید مواد سوختنی موجود در محیط مورد نظر خود را شناسایی کنید.

برای شناسایی مواد اشتعال زا در محیط خود وانتخاب کپسول آتش نشانی مناسب منزل یا هر محیط دیگری ، برای آن می توانید راهنمای خرید کپسول آتش نشانی را مطالعه کنید.

به طورز کلی می توان گفت برای محاسبه میزان مواد خاموش کننده باید موارد زیر را مد نظر قرار دهید: محاسبه ی سطح کارگاه تعیین دانسیته مواد سوختی تعیین مکان از نظر میزان حریق تخمین حداکثر سطح احتمالی حریق تعیین ارزشی کالاها و دستگاه ها تعیین فاکتور خاموش کنندگی بعد از در نظر گرفتن عوامل بالا می توانید از فرمول زیر استفاده کنید تا تعداد کپسول مورد نظر خود را به دست آورید:

محاسبه تعداد مورد نیاز  کپسول آتش نشانی متناسب با مساحت مکان  مورد نظر :

استاندارد نصب کپسول های آتش نشانی

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

کنترل و تحویل گرفتن کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی در ابتدا می بایست بر اساس موارد زیر کنترل شده و از پیمانکار شارژ کننده تحویل گرفته شود .

 

 

 

  1.  ظرفیت :   ظرفیت سیلندرهای مورد استفاده در کارگاه ها متناسب با نوع سیلندرها ، محل استقرار و نوع کاربرد احتمالی به شرح جدول ذیل می باشد .

جدول وزن خاموش کننده ها

واحد به کیلوگرم                                   وزن ماده خاموش کننده                             ردیف

کیلو گرم                                                       ۳-۱                                          ۱

کیلو گرم                                                        ۶-۳                                         ۲

کیلو گرم                                                        ۹-۶                                         ۳

کیلو گرم                                                       ۱۰-۹                                        ۴

کیلو گرم                                                     بالاتر از ۱۰                                    ۵

۲-    فشار تخلیه :

کلیه خاموش کننده ها می بایست تحت فشار معینی به سوی حریق پرتاب گردند تا کارایی  لازم را داشته باشند که این فشار در حدود ۱۰۰psi یا ۷atm می باشد .

۳- طول پرتاب :

در خاموش کننده های دستی هرچه طول پرتاب مواد خاموش کننده زیادتر باشد نیاز به نزدیک شدن به  آتش کمترمی شود .  طول مناسب پرتاب برای تمام انواع کپسول ۲-۷ متر می باشد .

۴- در صد تخلیه :

میزان تخلیه مواد خاموش کننده داخل  سیلندرها از اهمیت زیادی برخوردار است .در صد راندمان استفاده از مواد خاموش کننده یکی از معیارهای  مهم هر دستگاه می باشد. در صد تخلیه در کپسول آتش نشانی پودر و گاز حداقل۸۵%  و در کپسول آتش نشانی آب و گاز  ،  کپسول آتش نشانی کف ( فوم )  و کپسول آتش نشانی گاز دی اکسید کربن ( co2 )  حداقل ۹۵% در صد می باشد .

در نتیجه در نوع اول ۱۵% و در نوع دوم حداکثر ۵% مواد خاموش کننده بعد از تخلیه باید در داخل مخزن  بماند .

 

 

 

◄زمان تخلیه :

بدلیل رشد تصاعدی آتش و نیاز مبرم به تاثیر این مواد خاموش کننده برآن ، سرعت عمل در اطفاء حریق بسیار مهم  می باشد. از این رو زمان مناسب برای تخلیه مقدار معینی از مواد خاموش کننده  به شرح جدول ذیل پیشنهاد شده است .

قابل توجه اینکه کاهش بیش از حد زمان تخلیه مطلوب نیست چون که زمان ماند مواد خاموش کننده بر روی آتش کاهش یافته و ممکن است شعله بازگشت نماید .

 

جدول مدت زمان تخلیه مواد خاموش کننده

حداقل زمان تخلیه طبق استاندارد انگلیسی بر حسب ثانیه      وزن ماده KG      حجم ماده LIT     حداقل زمان تخلیه طق استاندارد ایران بر حسب ثانیه     ردیف

۶                                                                                    ۳-۱                      ۲-۱                                    ۸                                         ۱

۹                                                                                     ۶-۳                      ۶-۳                                   ۱۰                                       ۲

–                                                                                     ۹-۶                       –                                     ۱۰                                       ۳

۱۲                                                                                   ۱۰-۶                   ۱۰-۶                                    –                                        ۴

۱۵                                                                              بالاتر از ۱۰              بیش از ۱۰                                 –                                        ۵

–                                                                                  ۱۹-۱۴                        –                                    ۱۰                                        ۶

 

 

 

 

 

 

 

◄مشخصات فنی :

کلیه متعلقات کپسول های خاموش کننده باید مناسب با نوع استفاده و مواد خاموش کننده درون آن ، قابلیت و استحکام کافی را از نظر مقاومت در برابر خوردگی ، فشار ، زنگ زدگی و امثال آن داشته باشند . و بدنه کپسول ها می بایست توسط شرکت شارژ کننده تحت آزمایش هیدرواستاتیک قرار گیرد و سلامت فنی بدنه کپسول می بایست توسط شرکت شارژ کننده گواهی گردد . (معمولاً بافشاری معادل دو برابر فشار عمل کپسول را آزمایش می کنند .)

 

◄مشخصات سر لوله پاشنده :

تمام کپسول های خاموش کننده آتش ۳ کیلو گرمی و بالاتر می بایست دارای شیلنگ و نازل باشند و طول شیلنگ نبایدکمتر از ۸۰% ارتفاع خاموش کننده باشد و جنس نازل باید طوری باشد که با مواد خاموش کننده واکنش ندهد و همچنین نباید تحت فشار دائم ( بعد از شیر تخلیه تعبیه گردد) باشد .

 

◄علائم و بر چسب ها :

کلیه خاموش کننده های آتش می بایست دارای علائم و مشخصات سازنده بوده ورنگ  آنها معمولاً قرمز و دامنه عمل و کد مربوطه برروی آن حک یا با بر چسب دائمی الصاق شده باشد .

 

 

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

 

◄خاموش کنندگی :

۱ )   پودر شیمیائی در حریق بنزین هر ۲ کیلوپودر می بایست یک متر مربع آتش را اطفاء نماید .

۲) هر KG 68/0کیلو گرم CO2  باید یک متر مکعب فضای مشتعل راخاموش نماید  و این مقدار تا KG 5/1 کیلوگرم ممکن است افزایش یابد.

۲) به ازای هر متر مکعب فضای مشتعل می بایست حداقل ۱۵۰ الی۲۰۵ گرم مایع هالوژن در نظر گرفته شود .

 

◄نحوه بازرسی کپسول های آتش نشانی  :

 

۱)    داغی قطعات تعویضی کپسول های آتش نشانی از پیمانکار شارژ کننده گرفته شود.

۲)   بررسی وضعیت فیزیکی خاموش کننده ها .

۳)  نتیجه تست هیدرواستاتیک کلیه کپسول ها طی نامه ای از طرف پیمانکار ابلاغ گردد.

۴)   هدف از بازدید کپسول ها اطمینان یافتن از عملکرد موثر و ایمن خاموش کننده در موقع بروز حریق می باشد.

۵)   پیمانکار شارژ کننده سیلندرهای آتش نشانی می بایست با هماهنگی و احد HSE  آموزش اطفاء حریق  برگزار نماید و از کپسول های تاریخ  گذشته برای این منظور استفاده کند .

۶)  سیم پلمپ به گونه ای باشد که در مواقع ضروری به راحتی بریده شود .

۷)    کپسول های آتش نشانی هنگام تحویل به صورت گزینشی وزن شود .

۸)   درجه فشار سنج کپسول ها به صورت چشمی کنترل میشود.

۹)   کارت شارژ بر روی کپسول ها الصاق گردد.

۱۰) بازدید ماهیانه از کلیه خاموش کننده ها به غیر از  کپسول آتش نشانی گاز دی اکسید کربن که باید هر ۶ ماه یکبار  بازرسی گردد.

۱۱) بازرسی و بازدید  سالیانه برای اطلاع از کیفیت و کمیت مواد خاموش کننده و در صورت نیاز شارژ مجدد سیلندرها .

 

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

 

۱۲)  تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی برای اطمینان از سالم بودن بدنه کپسول های آتش نشانی انجام شود.

۱۳) کپسول آتش نشانی بعد از استفاده بلافاصله باید شارژ شود و در جای خود قرار گیرد  .

۱۴)  مانور حداقل هر ۶ ماه یکبار طبق آیین نامه باید انجام شود و کلیه افراد لازم است در مانور شرکت کنند.

۱۵)  در کارگاه هائی که افراد آتش نشان دارند ماهی یکبار مانور برگزار گردد و کارگاه هائی که افراد آتش نشان ندارند بطور تدریجی کلیه افراد آموزش آتش نشانی ببینند و همچنین کلیه نگهبانان در این زمینه اموزش دیده باشند .

۱۶) هنگام جمع آوری سیلندرها  برای شارژ می بایست به جای آنها کپسول جایگزین قرار داده شود .

۱۷) دوره بازرسی خاموش کننده ها بعد از نصب ماهی یکبار است و در هر بازرسی موارد ذیل بایستی بازرسی گردد.

۱۸)کپسول اطفاء حریق در محل استقرار تعیین شده از قبل  قرار بگیرد .

۱۹) هیچ مانعی در مسیر دسترسی به سیلندرها   وجود نداشته باشد.

۲۰)  راهنمای عمل این سیلندرها  بر روی کپسول یا در کنار آن نصب شده باشد.

۲۱) پلمپ خاموش کننده باز نشده باشد .

۲۲)  وزن خاموش کننده مشخص باشد . معمولاً مقدار وزن کل باید برابر مقدار درج شده بر روی کپسول باشد .

 

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

 

◄اشکالات و معایب کپسول های آتش نشانی :

سیلندر :

۱)  وجود خوردگی، پوسیدگی و آسیب های مکانیکی که اگر اینطور باشد  کپسول باید از رده خارج گردد.

۲) وضعیت نامناسب رنگ که می بایست مجدد رنگ شود .

۳)  وجود تعمیرات در بدنه (جوشکاری، لحیم کاری و غیره …) که باعث از رده خارج شدن کپسول می شود.

۴)   آسیب دیدن رزوه ها ی محل اتصال شیر به بدنه سیلندر  که این موضوع باعث از رده خارج شدن خاموش کننده می گردد.

۵)شکستگی آویز یا دسته حمل سیلندر که باعث از رده خارج شدن کپسول می گردد.

 

نازل یا شیپورک :

۱)  تغییر شکل ، آسیب دیدن یا شکستن نازل که باید تعویض گردد.

۲) مسدود شدن خروجی نازل که باید تعویض گردد.

۳)  آسیب دیدن رزوه ها ( خورده شدن ،فرسوده شدن) که این هم  می بایست تعویض گردد.

۴)   فرسوده شدن نازل ( ترک و شکستگی ) که می بایست تعویض شود .

 

لوله ها و متعلقات :

۱)  آسیب دیدن لوله ( بریده شدن ، ترک یا شکستگی یا پاره شدن ) که می بایست قطعات تعویض گردد.

۲)  آسیب دیدگی محل اتصال شیلنگ به کپسول یا اتصالات گردان ( شکستگی یا خوردگی ) که می بایست تعویض گردد.

۳)   آسیب دیدن رزوه ها ( خورده شدن ، فرسوده شدن ) که می بایست تعویض گردد.

۴)   لوله داخلی از کوپلینگ بریده شده باشدکه می بایست تعویض گردد.

۵)   عدم هدایت الکتریکی بین کوپلینگ ها ( فقط برای  ( CO2 ) ) که می بایست آن ها تعویض گردد . (برای کاهش خطر ناشی از شوک الکتریسیته ساکن در حین تخلیه کپسول)

 

ضامن شیر :

۱)  ضامن شیر فاقد آسیب دیدگی از قبیل ( خم شدن ، خورده شدن یا پیچیدن ) باید باشد.

۲) ضامن به شکل صحیح در محل خود قرار گرفته باشد.

 

 

فشار سنج  :

۱)  فشار سنج فاقد آسیب دیدگی از قبیل ( بی حرکت بودن ، گیرکردن ، فقدان عقربه) می بایست  باشد.

۲)   فشار سنج تغییر شکل نداده باشد و دارای شیشه سالم هم باشد.

۳)  اعداد و شماره ها خوانا وفاقد محو شدگی باید باشد.

۴)فشار سنج فاقد خوردگی و رزوه های آن سالم باشد .

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

کنترل و تحویل گرفتن کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی در ابتدا می بایست بر اساس موارد زیر کنترل شده و از پیمانکار شارژ کننده تحویل گرفته شود .

 

 

 

  1.  ظرفیت :   ظرفیت سیلندرهای مورد استفاده در کارگاه ها متناسب با نوع سیلندرها ، محل استقرار و نوع کاربرد احتمالی به شرح جدول ذیل می باشد .

جدول وزن خاموش کننده ها

واحد به کیلوگرم                                   وزن ماده خاموش کننده                             ردیف

کیلو گرم                                                       ۳-۱                                          ۱

کیلو گرم                                                        ۶-۳                                         ۲

کیلو گرم                                                        ۹-۶                                         ۳

کیلو گرم                                                       ۱۰-۹                                        ۴

کیلو گرم                                                     بالاتر از ۱۰                                    ۵

۲-    فشار تخلیه :

کلیه خاموش کننده ها می بایست تحت فشار معینی به سوی حریق پرتاب گردند تا کارایی  لازم را داشته باشند که این فشار در حدود ۱۰۰psi یا ۷atm می باشد .

۳- طول پرتاب :

در خاموش کننده های دستی هرچه طول پرتاب مواد خاموش کننده زیادتر باشد نیاز به نزدیک شدن به  آتش کمترمی شود .  طول مناسب پرتاب برای تمام انواع کپسول ۲-۷ متر می باشد .

۴- در صد تخلیه :

میزان تخلیه مواد خاموش کننده داخل  سیلندرها از اهمیت زیادی برخوردار است .در صد راندمان استفاده از مواد خاموش کننده یکی از معیارهای  مهم هر دستگاه می باشد. در صد تخلیه در کپسول آتش نشانی پودر و گاز حداقل۸۵%  و در کپسول آتش نشانی آب و گاز  ،  کپسول آتش نشانی کف ( فوم )  و کپسول آتش نشانی گاز دی اکسید کربن ( co2 )  حداقل ۹۵% در صد می باشد .

در نتیجه در نوع اول ۱۵% و در نوع دوم حداکثر ۵% مواد خاموش کننده بعد از تخلیه باید در داخل مخزن  بماند .

 

 

 

◄زمان تخلیه :

بدلیل رشد تصاعدی آتش و نیاز مبرم به تاثیر این مواد خاموش کننده برآن ، سرعت عمل در اطفاء حریق بسیار مهم  می باشد. از این رو زمان مناسب برای تخلیه مقدار معینی از مواد خاموش کننده  به شرح جدول ذیل پیشنهاد شده است .

قابل توجه اینکه کاهش بیش از حد زمان تخلیه مطلوب نیست چون که زمان ماند مواد خاموش کننده بر روی آتش کاهش یافته و ممکن است شعله بازگشت نماید .

 

جدول مدت زمان تخلیه مواد خاموش کننده

حداقل زمان تخلیه طبق استاندارد انگلیسی بر حسب ثانیه      وزن ماده KG      حجم ماده LIT     حداقل زمان تخلیه طق استاندارد ایران بر حسب ثانیه     ردیف

۶                                                                                    ۳-۱                      ۲-۱                                    ۸                                         ۱

۹                                                                                     ۶-۳                      ۶-۳                                   ۱۰                                       ۲

–                                                                                     ۹-۶                       –                                     ۱۰                                       ۳

۱۲                                                                                   ۱۰-۶                   ۱۰-۶                                    –                                        ۴

۱۵                                                                              بالاتر از ۱۰              بیش از ۱۰                                 –                                        ۵

–                                                                                  ۱۹-۱۴                        –                                    ۱۰                                        ۶

 

 

 

 

 

 

 

◄مشخصات فنی :

کلیه متعلقات کپسول های خاموش کننده باید مناسب با نوع استفاده و مواد خاموش کننده درون آن ، قابلیت و استحکام کافی را از نظر مقاومت در برابر خوردگی ، فشار ، زنگ زدگی و امثال آن داشته باشند . و بدنه کپسول ها می بایست توسط شرکت شارژ کننده تحت آزمایش هیدرواستاتیک قرار گیرد و سلامت فنی بدنه کپسول می بایست توسط شرکت شارژ کننده گواهی گردد . (معمولاً بافشاری معادل دو برابر فشار عمل کپسول را آزمایش می کنند .)

 

◄مشخصات سر لوله پاشنده :

تمام کپسول های خاموش کننده آتش ۳ کیلو گرمی و بالاتر می بایست دارای شیلنگ و نازل باشند و طول شیلنگ نبایدکمتر از ۸۰% ارتفاع خاموش کننده باشد و جنس نازل باید طوری باشد که با مواد خاموش کننده واکنش ندهد و همچنین نباید تحت فشار دائم ( بعد از شیر تخلیه تعبیه گردد) باشد .

 

◄علائم و بر چسب ها :

کلیه خاموش کننده های آتش می بایست دارای علائم و مشخصات سازنده بوده ورنگ  آنها معمولاً قرمز و دامنه عمل و کد مربوطه برروی آن حک یا با بر چسب دائمی الصاق شده باشد .

 

 

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

 

◄خاموش کنندگی :

۱ )   پودر شیمیائی در حریق بنزین هر ۲ کیلوپودر می بایست یک متر مربع آتش را اطفاء نماید .

۲) هر KG 68/0کیلو گرم CO2  باید یک متر مکعب فضای مشتعل راخاموش نماید  و این مقدار تا KG 5/1 کیلوگرم ممکن است افزایش یابد.

۲) به ازای هر متر مکعب فضای مشتعل می بایست حداقل ۱۵۰ الی۲۰۵ گرم مایع هالوژن در نظر گرفته شود .

 

◄نحوه بازرسی کپسول های آتش نشانی  :

 

۱)    داغی قطعات تعویضی کپسول های آتش نشانی از پیمانکار شارژ کننده گرفته شود.

۲)   بررسی وضعیت فیزیکی خاموش کننده ها .

۳)  نتیجه تست هیدرواستاتیک کلیه کپسول ها طی نامه ای از طرف پیمانکار ابلاغ گردد.

۴)   هدف از بازدید کپسول ها اطمینان یافتن از عملکرد موثر و ایمن خاموش کننده در موقع بروز حریق می باشد.

۵)   پیمانکار شارژ کننده سیلندرهای آتش نشانی می بایست با هماهنگی و احد HSE  آموزش اطفاء حریق  برگزار نماید و از کپسول های تاریخ  گذشته برای این منظور استفاده کند .

۶)  سیم پلمپ به گونه ای باشد که در مواقع ضروری به راحتی بریده شود .

۷)    کپسول های آتش نشانی هنگام تحویل به صورت گزینشی وزن شود .

۸)   درجه فشار سنج کپسول ها به صورت چشمی کنترل میشود.

۹)   کارت شارژ بر روی کپسول ها الصاق گردد.

۱۰) بازدید ماهیانه از کلیه خاموش کننده ها به غیر از  کپسول آتش نشانی گاز دی اکسید کربن که باید هر ۶ ماه یکبار  بازرسی گردد.

۱۱) بازرسی و بازدید  سالیانه برای اطلاع از کیفیت و کمیت مواد خاموش کننده و در صورت نیاز شارژ مجدد سیلندرها .

 

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

 

۱۲)  تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی برای اطمینان از سالم بودن بدنه کپسول های آتش نشانی انجام شود.

۱۳) کپسول آتش نشانی بعد از استفاده بلافاصله باید شارژ شود و در جای خود قرار گیرد  .

۱۴)  مانور حداقل هر ۶ ماه یکبار طبق آیین نامه باید انجام شود و کلیه افراد لازم است در مانور شرکت کنند.

۱۵)  در کارگاه هائی که افراد آتش نشان دارند ماهی یکبار مانور برگزار گردد و کارگاه هائی که افراد آتش نشان ندارند بطور تدریجی کلیه افراد آموزش آتش نشانی ببینند و همچنین کلیه نگهبانان در این زمینه اموزش دیده باشند .

۱۶) هنگام جمع آوری سیلندرها  برای شارژ می بایست به جای آنها کپسول جایگزین قرار داده شود .

۱۷) دوره بازرسی خاموش کننده ها بعد از نصب ماهی یکبار است و در هر بازرسی موارد ذیل بایستی بازرسی گردد.

۱۸)کپسول اطفاء حریق در محل استقرار تعیین شده از قبل  قرار بگیرد .

۱۹) هیچ مانعی در مسیر دسترسی به سیلندرها   وجود نداشته باشد.

۲۰)  راهنمای عمل این سیلندرها  بر روی کپسول یا در کنار آن نصب شده باشد.

۲۱) پلمپ خاموش کننده باز نشده باشد .

۲۲)  وزن خاموش کننده مشخص باشد . معمولاً مقدار وزن کل باید برابر مقدار درج شده بر روی کپسول باشد .

 

نحوه شارژ کپسول های آتش نشانی

 

◄اشکالات و معایب کپسول های آتش نشانی :

سیلندر :

۱)  وجود خوردگی، پوسیدگی و آسیب های مکانیکی که اگر اینطور باشد  کپسول باید از رده خارج گردد.

۲) وضعیت نامناسب رنگ که می بایست مجدد رنگ شود .

۳)  وجود تعمیرات در بدنه (جوشکاری، لحیم کاری و غیره …) که باعث از رده خارج شدن کپسول می شود.

۴)   آسیب دیدن رزوه ها ی محل اتصال شیر به بدنه سیلندر  که این موضوع باعث از رده خارج شدن خاموش کننده می گردد.

۵)شکستگی آویز یا دسته حمل سیلندر که باعث از رده خارج شدن کپسول می گردد.

 

نازل یا شیپورک :

۱)  تغییر شکل ، آسیب دیدن یا شکستن نازل که باید تعویض گردد.

۲) مسدود شدن خروجی نازل که باید تعویض گردد.

۳)  آسیب دیدن رزوه ها ( خورده شدن ،فرسوده شدن) که این هم  می بایست تعویض گردد.

۴)   فرسوده شدن نازل ( ترک و شکستگی ) که می بایست تعویض شود .

 

لوله ها و متعلقات :

۱)  آسیب دیدن لوله ( بریده شدن ، ترک یا شکستگی یا پاره شدن ) که می بایست قطعات تعویض گردد.

۲)  آسیب دیدگی محل اتصال شیلنگ به کپسول یا اتصالات گردان ( شکستگی یا خوردگی ) که می بایست تعویض گردد.

۳)   آسیب دیدن رزوه ها ( خورده شدن ، فرسوده شدن ) که می بایست تعویض گردد.

۴)   لوله داخلی از کوپلینگ بریده شده باشدکه می بایست تعویض گردد.

۵)   عدم هدایت الکتریکی بین کوپلینگ ها ( فقط برای  ( CO2 ) ) که می بایست آن ها تعویض گردد . (برای کاهش خطر ناشی از شوک الکتریسیته ساکن در حین تخلیه کپسول)

 

ضامن شیر :

۱)  ضامن شیر فاقد آسیب دیدگی از قبیل ( خم شدن ، خورده شدن یا پیچیدن ) باید باشد.

۲) ضامن به شکل صحیح در محل خود قرار گرفته باشد.

 

 

فشار سنج  :

۱)  فشار سنج فاقد آسیب دیدگی از قبیل ( بی حرکت بودن ، گیرکردن ، فقدان عقربه) می بایست  باشد.

۲)   فشار سنج تغییر شکل نداده باشد و دارای شیشه سالم هم باشد.

۳)  اعداد و شماره ها خوانا وفاقد محو شدگی باید باشد.

۴)فشار سنج فاقد خوردگی و رزوه های آن سالم باشد .

چگونه با آتش سوزی مقابله کنیم؟

اقدامات قبل از وقوع آتش‌سوزی خانگی

موارد زیر نکاتی است که باید در هنگام وقوع آتش‌سوزی برای محافظت خود، خانواده و اموال انجام داد:

بسیار بسیار مهم است که در تمام تأسیسات و مکان های مسکونی و حتی معابر عمومی، اصل دوری مواد قابل اشتعال از وسایل آتش زا را رعایت کنید.

در ساختمان ها، درهای خروج اضطراری را پیش بینی و وسایل اطفای حریق را کنترل کنید.

حداقل دو راه را برای خروج اضطراری از ساختمان تعیین کنید.

مکانی را در خارج از خانه تعیین کنید که بعد از گریز، یکدیگر را در آنجا بیابید.

هنگام خروج از محل، حتماً شیراصلی ورودی گاز به ساختمان را ببندید.

وسایل برقی و اتصالات آنها را با دقت کنترل کنید تا از استاندارد بودن آنها مطمئن شوید.

هنگام خواب، درب اتاق را ببندید.

دستگاه اطفای حریق را در منزل نصب نمایید و روش به کارگیری آن را به خانواده بیاموزید.

نصب سیستم اطفای ‌حریق اتوماتیک را درمنزل مدنظر داشته باشید.

از کارشناسان آتش‌نشانی بخواهید ایمن بودن منزل شما در مقابل آتش‌ را بررسی‌کنند.

هشداردهنده‌های حساس به دود

در ساختمان، دستگاه‌های هشداردهنده دود نصب‌ کنید؛ لازم به توضیح است که هشداردهنده‌های سالم، احتمال مرگ در یک آتش‌سوزی را به نصف کاهش ‌می‌دهد.

مکان قرارگیری هشداردهنده‌های دودی باید روی هر سطحی از منزل باشد.

هشدار دهنده دود

مکان قرارگیری آنها بیرون اتاق خواب‌ها، روی سقف یا روی دیوارها (10تا30 سانتیمتر پایین‌تر از سقف)، بالای راهروها یا زیر راه‌پله‌های محصور شده و نزدیک آشپزخانه (و نه در داخل آشپزخانه) می باشد.‌

هر ماه یکبار، هشداردهنده‌های حساس به دود را تمیز و کنترل نمایید و هرسال یکبار نیز باطری‌ها را تعویض نمایید و هرده سال یکبار هشدار دهنده ها را تعویض نمایید.

فرار از آتش‌

راه فرار را با خانواده تان مرور نمایید و طریقه فرار از هر اتاق را تمرین نمایید.

مطمئن شوید پنجره‌ها به وسیله میخ زدن و رنگ شدن بسته و گیر نکرده باشند، مطمئن شوید که نرده یا شبکه فلزی که برای امنیت بر روی پنجره‌ها نصب ‌می‌شوند، هنگام وقوع آتش‌سوزی به راحتی از داخل باز شوند.

اگر منزل شما بیش از یک طبقه دارد، نردبان‌های فرار را بازبینی کنید.

به اعضای خانواده خود آموزش دهید تا درهنگام فرار از آتش‌، نزدیک کف زمین (جایی که هوا هنگام آتش ‌سالم‌تر و غلظت دود کمتر است) بمانند.

انبارها را تمیز کنید و اجازه ندهید زباله‌هایی از قبیل روزنامه‌های قدیمی ‌و مجله‌ها و خار و خاشاک انباشته شود.

مواد قابل اشتعال

هرگز از مایعات قابل اشتعال مانند گازوئیل، بنزین، نفت درفضای داخل خانه استفاده نکنید.

مایعات قابل اشتعال را درظرف‌ها و مکان‌های مناسب و دارای تهویه ذخیره کنید.

هرگز نزدیک مایعات قابل اشتعال، سیگار روشن نکنید.

بعد از استفاده از پارچه‌های آغشته به مواد و مایعات قابل اشتعال، آنها را درون ظرف‌های فلزی و در بیرون خانه بیندازید.

دودکش و مکان‌هایی که احتمال جرقه‌زدن دارند را روکش نمایید. دودکش باید حداقل یک متر بلندتر از سطح پشت بام باشد.

منابع گرمایی

هنگا‌می‌که از منابع گرمایی استفاده ‌می‌کنید، نکات ایمنی را رعایت فرمایید.

هنگام استفاده از وسایل گرمازای نفتی، ایمنی را رعایت‌کنید و مطمئن شوید هنگام پرکردن نفت، مخزن وسیله حرارتی، خنک شده باشد.

وسایل حرارتی، حداقل یک‌متر از مواد قابل اشتعال فاصله داشته باشد.

مطمئن شوید که کف و دیوارهای مجاور وسیله گرمایی به خوبی عایق شده باشند.

تنها از سوخت تعیین‌شده در دستورالعمل تولیدکننده برای دستگاه استفاده کنید.

خاکستر آتش ‌را در یک ظرف فلزی و بیرون از خانه نگهداری کنید.

شعله‌های آتش ‌را از دیوارها، اسباب و اثاثیه و پرده‌ها و مواد قابل اشتعال دور نگهدارید.

یک حفاظ مناسب، جلوی منبع حرارتی ایجاد کنید.

سالی یک‌بار دستگاه حرارتی را توسط کارشناس امر، تمیز و بازرسی نمایید.

کبریت و فندک

کبریت و فندک را دور از دسترس کودکان و درصورت امکان در یک محل دربسته قراردهید.

کودکان و آتش

در رختخواب هنگام خواب آلودگی یا زمان مصرف دارو سیگار نکشید و برای سیگاری‌ها، جاسیگاری گود و مناسب تهیه نماید.

سیگار روشن و ته سیگار را قبل از دورانداختن، در آب خاموش نمایید.

سیم کشی برق

سیم‌کشی منزلتان را توسط اهل فن بازرسی نمایید.

سیم‌های رابط را وارسی نمایید که لخت نباشد و یا درمحل اتصال به پریز، لق نباشد.

اطمینان حاصل ‌نمایید که پریزها از درپوش مناسب برخوردار باشند.

اطمینان حاصل ‌نمایید که سیم‌های برق، زیرقالی و موکت یا روی میخ و در نواحی پر رفت و آمد قرار نداشته باشند.

دستگاه‌های برقی متعدد را به یک سیم رابط متصل نکنید، در صورت نیاز از دوشاخه‌های استاندارد مجهز به فیوز استفاده کنید تا باعث جرقه ناشی از اتصال کوتاه نشود.

اقدامات حین وقوع آتش‌سوزی خانگی

هنگام رو به رو شدن با آتش سوزی، سرعت عمل برای نجات جان خود و مصدومان احتمالی، کاملاً‌ حیاتی است.

همان طور که می دانیم آتش خیلی سریع انتشار می یابد، بنابراین بلافاصله آتش نشانی و اورژانس را خبر کنید و تا آنجا که می توانید اطلاعات کاملی در مورد بروز حادثه به آنها بدهید.

اگر هنگام ورود به یک ساختمان آسیب‌دیده با حرارت و دود روبرو شدید، سریعاً از ساختمان خارج‌ شوید.

سعی کنید که تمام افراد را از ساختمان بیرون ببرید.

در فرونشاندن آتش سوزی مواد نفتی، آب به کار نبرید.

ظرف مشتعل را حرکت ندهید.

شعله را با شن، نمک، پتوی نمناک یا پوشش های دیگر خفه کنید، بستن دستمال خیس به دور دهان و بینی، باعث محافظت شما در برابر گاز یا دودهای سمی خواهد شد.

اگر لباس شما آتش‌گرفت باید توقف کنید، روی زمین بیفتید و غلت بخورید تا آتش‌ خاموش شود.

قبل از بازکردن درهای بسته، حرارت آن را کنترل کنید و این کار را با پشت دست انجام دهید؛ چون آسیب کف دست و انگشتان ‌می‌تواند توانایی شما را برای فرار هنگام استفاده از نردبان‌های فرار و چهاردست و پا رفتن کاهش ‌‌دهد.

درصورتی که درب داغ است:

درب را باز نکنید و از پنجره‌ها فرارکنید.

اگر نمی‌توانید فرارکنید یک کاغذ یا پارچه رنگی روشن یا سفید را به بیرون پنجره آویزان کنید تا آتش‌نشان‌ها را آگاه سازد که شما داخل محبوس شده‌اید.

درصورتی که درب سرد است:

به آهستگی در را بازکنید و مطمئن شوید که آتش ‌یا دود، راه فرار شما را مسدود نخواهد کرد.

اگر راه فرار شما مسدود بود، سریعاً در را ببندید و از راه دیگری مثل پنجره برای فرار استفاده کنید.

واضح است که باید سریعاً آن مکان را ترک کنید و در را پشت سرتان ببندید، پس برای سینه‌خیز رفتن آماده باشید.

به خاطرداشته باشید دود و گرما و حرارت بالا‌می‌آید و هوای سرد با غلظت دود کمتر نزدیک کف قرار‌ می‌گیرد و درنتیجه دید در پایین واضح‌تر ‌می‌باشد.

در زیر دود، سینه خیز بروید تا از محیط دودهای سنگین و تجمع گازهای سمی‌خارج شوید.

به محض فرار از محیط برای جلوگیری از گسترش آتش، ‌درب را پشت سرتان ببندید.

در بیرون از خانه در محیطی امن بمانید و دوباره به خانه برنگردید و با شماره 125 تماس بگیرید.

اقدامات بعد از وقوع آتش‌سوزی خانگی

اگر خودتان قربانی آتش‌سوزی هستید و یا به کمک قربانیان آتش‌سوزی ‌می‌روید، با شماره 125 تماس بگیرید.

سوختگی‌ها را خنک نموده و بپوشانید تا احتمال صدمه بیشتر یا عفونت را به حداقل برسانید.

اگر گاو صندوق یا یک جعبه محکم دارید در آن را بازنکنید چون ممکن است حرارت را برای چندین ساعت نگهداشته باشد و اگر درب آن را قبل از این که سرد شود بازکنید، محتویات آن ممکن است شعله‌ورگردد.